Verbindend communiceren

Op woensdag 19 september organiseert de San Salvatorgemeenschap een introductieavond Verbindend Communiceren, ook wel bekend als Geweldloze Communicatie. De introductie wordt gegeven door Harry Vos, coach en trainer bij Avila coaching in Heeswijk-Dinther.

In relaties willen wij onszelf kunnen zijn, maar wel op een respectvolle manier naar anderen. Ook als je verschillende meningen of behoeften hebt. Zelfs als anderen ons niet op dezelfde respectvolle manier behandelen willen we er toch voor kiezen om ons met hen verbinden. Vanuit het wederzijdse begrip dat dan ontstaat, kunnen creatieve oplossingen gevonden worden voor de verschillende behoeften die er zijn. Maar hoe is dat mogelijk?
Met verbindend communiceren leer je om buitengewone, bevredigende relaties aan te gaan en in stand te houden, relaties waarin je jezelf niet hoeft weg te cijferen of op te offeren. Waarin je op een authentieke manier, vanuit je hart, kunt geven en ontvangen. Verbindend communiceren helpt je om: • Jezelf te laten zien met respect voor de ander en verbinding te maken, ook als er verschillen zijn. • Jezelf te bevrijden van de last om jezelf in relaties te moeten bewijzen en van de ander bewijzen terug te verlangen. • Vrijwillig uit te reiken en iets graag te doen voor een ander, niet uit schuldgevoel, spijt, schaamte of verplichting. • Effectief uit te drukken wat je voelt en nodig hebt en de kans te vergroten dit van de ander ook terug te ontvangen.

Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur
Locatie: dagcentrum De Eygenweg , Van der Eygenweg 1 in ’s-Hertogenbosch
De viering op zondag 30 september staat ook in het teken van Verbindend Communiceren.

1 reactie

  1. Fiet Vreeburg

    do 13th sep 2018 at 21:17

    Wat jammer: 19 september kunnen wij niet: onze dochter verjaart!
    Het lijkt me zeer de moeite waard……misschien komt er een herhaling/vervolg….

    Beantwoorden

Reactie plaatsen