De bestuursleden van SSiB

Het bestuur van SSiB bestaat uit:

Gonnie van Osta (1962)  Voorzitter – Pastoraat

GonnieVanOstaIk ben opgegroeid in een katholiek onderwijsgezin in het verder overwegend protestantse Goes.
Na mijn middelbare school ben ik wiskunde gaan studeren in Amsterdam.
Ik werk inmiddels meer dan twintig jaar aan de ontwikkeling van medicijnen in Oss (voormalig Organon, inmiddels MSD). Momenteel ben ik daar projectmanager.
Ik ben getrouwd met Marcel van der Maeden en samen hebben wij drie kinderen.
Mijn betrokkenheid bij de San Salvator heeft zijn oorsprong in de Studenten Ekklesia in Amsterdam, waar ik meer dan tien jaar in het koor heb gezongen en waar Marcel en ik elkaar ontmoetten. Toen wij naar ‘s-Hertogenbosch verhuisden, zochten wij een kerk die zowel inhoudelijk als muzikaal aansloot bij onze Amsterdamse ervaringen. Die vonden we in de San Salvator. Van 1996 tot 2005 heb ik in het gemengd koor gezongen en sinds 2005 zing ik bij Melodiek.
De actieve bijdrage aan de liturgie door het samenspel van gesproken en gezongen woord is voor mij een belangrijke inspiratiebron. Ik weet dat dit voor vele van onze leden ook geldt. Vanuit de overtuiging dat wij als gemeenschap veel kunnen betekenen voor elkaar en voor nieuwe geïnteresseerden, wil ik me in het bestuur richten op onze toekomst.

Jacques  Goossens (1943) Penningmeester

Jacques GoossensIk ben Jacques Goossens. Sinds 1999 heb ik een eigen organisatieadviesbureau. Ik houd mij hier voornamelijk bezig met veranderingsmanagement, creatief management en interim-management.  De klantenkring bestond voornamelijk uit midden- en kleinbedrijf en aan het onderwijs gelieerde bedrijven.
Daarvoor ben ik als manager werkzaam geweest bij organisaties die betrokken waren bij het Middelbaar Beroepsonderwijs.
Getrouwd met Ra Goossen. Wij hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Wij wonen in Empel maar komen al bijna 40 jaar in de San Salvator.
Al vele jaren ben ik  actief betrokken bij de San Salvator. Aanvankelijk als penningmeester van de Jan Schoutenstichting en nu opnieuw in dezelfde functie maar dan bij de Vereniging San Salvator in Beweging.
Ik voel mij thuis bij de geloofsgemeenschap San Salvator.

Yvonne Altorf (1977) Secretaris

YvonneAltorf

Mijn naam is Yvonne Altorf. Ik ben geboren en getogen in Den Bosch en woon nu in de Maaspoort. Ik ben alleenstaand en heb geen kinderen. Wel heb ik 2 katten rondlopen, die heel graag veel aandacht willen.
Ik ben werkzaam als HR-Support met als hoofdtaak het verzorgen van de salarisadministratie. Daarnaast houd ik mij bezig met applicatiebeheer van de systemen waar onze HR-afdeling mee werkt. Mijn hobby is zingen. Dit doe ik al ruim 18 jaar bij popkoor Transparant in Wijbosch.

Al van kleins af aan kom ik in de San Salvator. Ik ben er gedoopt en heb er mijn eerste communie gedaan. Na jaren alleen met hoogtijdagen te zijn geweest, ben ik sinds eind 2007 langzaam aan meer aanwezig gaan zijn.
Al vanaf mijn 15de doe ik aan vrijwilligerswerk. Het was min of meer vanzelfsprekend voor mij om me ook voor de San Salvator in te gaan zetten. Dat heb ik in het verleden gedaan bij de Kinderkerk en sinds een aantal jaar als bestuurslid.

Rinus van der Heijden (1945)

Rinus_vd_Heyden_269Na mijn studie theologie in Tilburg was ik van 1971 tot 2006 werkzaam als docent godsdienst/catechese/levensbeschouwing en ook maatschappijleer aan diverse scholen voor Voortgezet Onderwijs en een ROC. Sinds 2006 ben ik met (pré)pensioen.
Ik ben getrouwd met Geesje. Samen hebben we 3 zonen en 4 kleinkinderen.
Van 1971 tot 1975 woonden wij in de wijk Kruiskamp in Den Bosch West, maar waren parochiaan van de San Salvator. Onze oudste zoon is er ook gedoopt. Daarna verhuisden we naar Sint-Michielsgestel, waar we nog altijd wonen. Toen in januari 2000 onze Christofoor-parochie aldaar opgeheven werd kwamen we na enkele maanden van kerkelijke omzwervingen weer terecht in de San Salvator. Het voelde als vanouds en heel vertrouwd: eigentijdse liturgie, inspirerend en spiritueel ; een levendige en hechte geloofsgemeenschap die midden in de maatschappij en het leven staat. In 2010 zijn we mee overgegaan naar de gemeenschap van San Salvator in Beweging. We voelen er ons thuis.
De San Salvator verdient een goede toekomst. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren.

Liesbeth van Leijen

 

Jacques Jochems (1949)

Ik ben geboren in Heythuysen, een dorp in midden Limburg. Na mijn middelbare school ben ik in Utrecht Rechten gaan studeren. Daar heb ik mijn vrouw Annemarie leren kennen. We zijn getrouwd in 1974 en hebben 3 kinderen, 1 kleinkind en 1 op komst. Na Utrecht zijn we naar Den Haag gegaan, waar we allebei werk vonden bij verschillende overheidsinstellingen. In 1983 zijn we naar Den Bosch gekomen vanwege mijn werk bij de provincie Noord Brabant. Na een korte oriëntatie naar verschillende katholieke kerkgenootschappen zijn we bij de San Salvator terecht gekomen waar we ons meteen welkom en betrokken voelden. In de afgelopen jaren ben ik binnen deze gemeenschap actief geweest in het bestuur van de Jan Schouten Stichting en als secretaris van de Adviesraad.
Ik wil me graag inzetten voor deze gemeenschap in deze tijd vol nieuwe ontwikkelingen.

 

 

Jos de Ridder (1953) Technisch voorzitter

JosDeRidder150

Ik ben getrouwd met Rosalie; wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.

In mijn werkzame leven was ik docent aardrijkskunde en directielid van een VMBO school. Op 1 januari 2018 heb ik dat afgesloten.

We wonen in Rosmalen maar komen al meer dan 35 jaar in de San Salvator. Van 2000 tot 2010 was ik lid van het parochiebestuur, waarvan acht jaar als vicevoorzitter. Bij de herstart van de vereniging San Salvator in Beweging kwam ik in het bestuur in de rol van voorzitter. Na het verstrijken van de benoemingstermijn in 2017 ben ik het bestuur gaan ondersteunen als technisch voorzitter van de bestuursvergaderingen. Op die manier hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan de San Salvatorgemeenschap, gedreven vanuit de gedachte dat de San Salvator gemeenschap voor veel mensen, en ook voor mij, een plaats is waar eigentijdse geloofsbeleving mogelijk is.