Workshop: Duurzaam dichtbij huis

Aanvang: 22 mei 2022 om 12:30 uur

Klimaatcrisis, CO2 uitstoot, verduurzamen: het zijn grote woorden die ver weg lijken en ons soms moedeloos maken. Wat kunnen wij doen om onze omgeving te vergroenen? Op zondagmiddag 22 mei om 12.30 uur organiseert de San Salvatorgeloofsgemeenschap een middag ‘Duurzaam dichtbij huis’ met Caspar Janssen en Anja Kleijn. Zij laten ons in twee inspirerende verhalen zien hoe je dicht bij huis stapjes of stappen kunt zetten naar een groenere keuken en naar een terras, balkon of tuin die een variëteit aan vogels en insecten trekt.

De middag begint om 12.30 uur in Dagcentrum Eygenweg, Van der Eygenweg 1 in ’s-Hertogenbosch  en kost € 10 (Studenten en scholieren betalen € 5). U kunt zich voor deze middag aanmelden door een mail te sturen naar duurzaamsansalvator@gmail.com. We vragen u vervolgens het bedrag over te maken. Op de dag zelf betalen kan ook.

Caspar Janssen, die ongeveer twee jaar geleden in de Volkskrant verslag heeft gedaan van het omtoveren van zijn balkon van een kaal geheel naar een groene, zinderende oase, vertelt ons hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen, waar hij tegenaan liep en welke oplossingen hij vond. Daarna neemt Anja Kleijn ons mee naar de keuken. Anja is jarenlang actief op het vlak van voedingsmiddelentechnologie en is lid van Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) Den Bosch. Over voedsel en voeding heerst veel verwarring en onzekerheid. Wat is nog goed? En wat kun je zelf doen? Anja gaat samen met ons 10 stappen verkennen hoe we onze eigen keuken kunnen ‘vergroenen’.

De San Salvator geloofsgemeenschap viert haar 10-jarig bestaan met activiteiten rondom thema’s als duurzaamheid, diversiteit, interreligieuze dialoog en zingeving. Meer weten? Kijk op www.sansalvatorgemeenschap.nl of wordt lid van de San Salvator.