Zin in film

Aanvang: 17 april 2019 om 14:00 uur

Deze keer kijken we naar de film Capharnaüm

Deze nieuwe film van regisseur Nadine Labaki is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes.

Capharnaüm werd winnaar van de Jury Prijs op het Filmfestival van Cannes waar hij tevens in première ging. Daarnaast werd de film genomineerd voor een Golden Globe in de categorie Beste Buitenlandse Film. Sindsdien is de film door het publiek omarmd en won vele prijzen publieksprijzen op verschillende internationale festivals waaronder de Publieksfavoriet op het IFFR. De cast bestaat veelal uit amateuracteurs en met name Zain Al Rafeea wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties: “a startling, unforgettable presence”, aldus Vulture.

Zin in film
Deze filmavond is een onderdeel van de cyclus ‘Zin in film’ van de San Salvatorgemeenschap. Na afloop van de film kunnen de bezoekers in het theatercafé met elkaar napraten over de film en/of het thema.

U koopt zelf uw kaartje in de Verkadefabriek.
https://www.verkadefabriek.nl/programma/nadine-labaki/san-salvator-_–capharna%C3%BCm/e_30158/p_125743/