Koor De Cantorij

Wat doet deze groep in de San Salvatorgemeenschap?

‘De Cantorij’ ondersteunt twee keer per maand de vieringen van de ‘San Salvator in Beweging’. We geven geen ‘uitvoeringen’, maar zingend voegen we kleur en warmte toe en intensiveren we de inhoud van de gesproken woorden.
De SSiB is de zelfstandige voortzetting van de parochie San Salvator, met de inspiratie van het authentieke christendom als basis. Onze vormgeving sluit aan bij het leven nu.
Onze voorgangers zijn man of vrouw, priester of dominee, al of niet getrouwd, gewijd of niet gewijd. Maar zonder uitzondering, allemaal van harte toegewijd. 

Zoek je inspiratie? Je bent bij ons van harte welkom. De sfeer is open en gastvrij! Tot ziens?

Een van de leden aan het woord

Als kind werd Emmy overvoerd met ‘kerk’ en bidden. Daarom nam ze daar afstand van. Toch bleef haar belangstelling naar ‘meer dan het gewone’. Via een vriend kwam ze bij  De Cantorij. Het voelde meteen goed. De gevorderde leeftijd van de leden is onbelangrijk: ‘Ze zijn helder, wakker en zorgzaam voor elkaar!’ De vieringen meemaken in de San Salvatorgemeenschap was niet vanzelfsprekend, gezien haar jeugdervaringen. Maar zoetjesaan ging ze zich thuisvoelen:  ‘Je wordt niet gedwongen in het stramien van de oude kerk. Voor mij is de San Salvator een levende kerk, met woorden die nu wat voor mij betekenen, me aan het denken zetten zonder holle frasen. Iedereen is welkom. Er is zorg voor elkaar. Ieder mens is hier gezien, gekend. Ik ben er op een goed moment in mijn leven bijgekomen. Het is troostend om de mooie teksten van Oosterhuis te zingen. Vaak hangt er nog dagenlang een lied in mijn hoofd. Er is ruimte voor je eigen denken. ‘Gelooft u in God?’vroeg een vrouw een keer aan mijn man die naast haar zat. In alle eerlijkheid zei die: ‘Nee..’ Lachend zei de vrouw die hem de vraag had gesteld: ‘Dat geeft hier niks, hoor!’

Contactpersoon: Toos Verdonk,
tel. 073-6440971
e-mail: cwmverdonk@gmail.com