De vastenactie van 2021 is afgelopen

In de vasten van 2021 willen we geld inzamelen voor de gevolgen van de coronacrisis in andere delen van de wereld. In Nederland voelen we allemaal wat de gevolgen zijn van de coronamaatregelen voor ons dagelijks leven. Gelukkig hebben wij allemaal een dak boven ons hoofd, goede zorg, manieren om met elkaar in contact te blijven en is onze overheid rijk genoeg om vaccins in te kopen.
Stel nu eens dat we dat niet hadden?
Door verplichte lockdowns in Afrika, Azië en Latijns-Amerika door het coronavirus moeten mensen thuisblijven en mogen ze zich niet verplaatsen. De meeste mensen kunnen dus niet naar hun werk en voor veel van hen betekent dat ook dat ze minder of geen inkomen ontvangen. Ook de medische zorg staat onder druk door de maatregelen. De vastenactie hoort van haar partners in Oeganda bijvoorbeeld dat mensen met een hiv-infectie niet naar het ziekenhuis kunnen voor hun medicatie omdat alle
openbaar en privé vervoer is stilgelegd.
Zwangere vrouwen moeten lopend naar de medische posten, omdat hun echtgenoten ze niet mogen brengen. Ze moeten noodgedwongen de vaak grote afstand lopend afleggen. Verschillende vrouwen kregen hun baby al langs de kant van de weg…

Hogersnood en virusuitbraak dreigen door coronavirus

Met name dagloners worden zwaar getroffen door de maatregelen: geen werk betekent voor hen: geen geld. Daarmee voltrekt zich in veel huishoudens een onzichtbare ramp: spaargeld is er niet of nauwelijks en veel mensen hebben geen geld om eten te kopen waardoor hongersnood dreigt.

Daarnaast is de kans op een uitbraak van het coronavirus in veel gebieden groot, omdat mensen zichzelf door onwetendheid onvoldoende beschermen. Een aantal van onze partners is inmiddels begonnen met het verlenen van noodhulp: ze delen onder meer voedselpakketten uit aan de armste families, geven voorlichting over hoe infectie met het coronavirus te voorkomen, ze vangen straatkinderen op en verspreiden zeep, thermometers, mondmaskers en handschoenen. Wij willen ze daarbij steunen en vragen daarvoor uw hulp!
Hoe kunt u helpen?
Alle steun voor de kwetsbare gemeenschappen is welkom! Hieronder ziet u
enkele voorbeelden van wat wij met de bijdragen kunnen doen:
• Voor € 5 geeft u al vier stukken zeep
• Voor € 5 geeft u 5 kilo rijst
• Voor € 6 geeft u een gezin een pakket met zeep, ontsmettingsmiddel,
masker en handschoenen
• Voor € 16 geeft u 10 gecertificeerde mondmaskers voor medewerkers in
hulpcentra.
• Voor € 25 geeft u zeven dozen schone handschoenen
• Voor € 55 geeft u vijf gezinnen eten voor tien dagen
U kunt uw bijdrage voor het vastenproject overmaken op rekeningnummer
NL96 INGB 0006 0407 13 van ‘San Salvator in Beweging’ onder vermelding
van Vasten 2021.

 

Nog geen reacties

Reactie plaatsen