pinksteren jazz in duketown, Als een lopend vuurtje

Zondag 28 mei 2023, 12.00 uur, Kerkplein

Verploegen, Verhoeff & van der Westen spelen tijdens Jazzdienst

Het bekende jazz-trio Verploegen, Verhoeff en van der Westen speelt tijdens Jazz in Duketown in de jaarlijkse jazzdienst. Deze virtuoze muzikanten spelen al meer dan twintig jaar samen. Tijdens deze Pinksterviering hoor je hun ervaring en subtiele spel rondom het thema van de viering: als een Lopend Vuurtje.

Jaarlijks organiseert de Protestantse Gemeente en het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch tijdens Jazz in Duketown een viering. Bij goed weer wordt deze viering buiten op het Kerkplein gehouden, waarbij de bezoekers op de trappen van de Grote Kerk zitten. Ds Erica Scheenstra en pastor Paul Janssen zullen de viering leiden. Jazz in Duketown valt tijdens Pinksteren. Pinksteren is het feest van de Geest, van de goddelijke vonk die mensen vurig en enthousiast maakt. Daarom is het thema van deze viering: als een Lopend vuurtje. Want enthousiasme, aandacht, zorg en liefde kun je doorgeven aan elkaar.

Al vanaf het begin van zijn carrière heeft Angelo Verploegen bewezen een uiterst veelzijdige trompettist te zijn. De veelgevraagde gitarist Ed Verhoeff wordt geprezen om zijn “fenomenale techniek, prachtige klank en harmonische diepte”. Bassist Eric van der Westen is een constante factor in de Nederlandse jazzscene. Ondanks hun verschillende muzikale achtergronden vonden Verploegen, Verhoeff & van der Westen elkaar in hun gemeenschappelijke interesse voor intieme kamerjazz. Hun vermogen om hun muzikale persoonlijkheden te laten samensmelten tot een warm en zeer communicatief collectief geluid wordt al sinds hun eerste optredens door critici geprezen.

Het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch zet zich in om eenheid en verbondenheid tussen kerken en christenen te bevorderen, en om een bijdrage te leveren aan het samenleven in onze stad. De dienst komt tot stand met medewerking van Jazz in Duketown.

Nog geen reacties

Reactie plaatsen