Lichtpuntjes in donkere dagen | Adventskalender 2020


We gaan een heel andere adventstijd tegemoet dan we ooit hadden kunnen denken. Toeleven naar en beleven van de kerstdagen zullen we op een andere manier moeten gaan doen. Hier willen wij samen met u invulling aan geven door met elkaar een online adventskalender te maken. Die kalender krijgt de vorm van een dagelijkse nieuwsbrief via de mail.  Van de eerste zondag van de advent tot en met 6 januari willen we mensen iedere dag een digitaal lichtpuntje bezorgen.

Voor deze lichtpuntjes zijn we op zoek naar mooie gedichten, citaten, foto’s, tekeningen, liederen en korte verhalen die licht, hoop en bemoediging uitstralen. We willen deze online nieuwsbrief vullen met teksten die ook niet-kerkgangers aanspreken.  Hebt u een eigen tekst, of andermans tekst, lied of foto die u  graag met anderen zou willen delen, dan kunt u die tot en met 10 december mailen naar lichtpuntjesadvent2020@gmail.com

Hoe eerder u een of meerdere bijdragen instuurt hoe fijner we dat vinden! Het eerste lichtpuntje wordt op 29 november al verzonden. Als het om een tekst van een ander gaat vragen we om een bronvermelding, zodat wij bij de auteur om toestemming kunnen vragen voor publicatie in onze lichtpuntjesadventskalender. Een groepje mensen gaat met alle inzendingen aan de slag om tot een mooie, afwisselende invulling van de lichtpuntjes voor de komende adventstijd te komen.

Vanaf eind november kunt u zich via de website van de verschillende kerken abonneren op deze lichtpuntjes-nieuwsbrief. We nodigen ook alle inwoners van ’s-Hertogenbosch uit om iedere dag een lichtpuntje via de mail te ontvangen Zo leven we samen toe naar Kerstmis en maken we de donkere dagen een klein beetje lichter!

Zinzoekers en lichtbrengers: doet u mee? Stuur een lichtpuntje in! Wij kijken er naar uit!

Franneke Hoeks

Lichtpuntjes advent 2020 is een initiatief van de San Salvator geloofsgemeenschap, wordt mede verzorgd door de Protestantste gemeente ’s-Hertogenbosch, protestantste gemeente Berlicum en het Beraad van Kerken ‘s-Hertogenbosch

3 reacties

 1. Cathrien Meuwissen

  za 28th nov 2020 at 20:43

  Wat een goed idee!

  Beantwoorden
 2. Jolanda Lensen van den Wildenberg

  zo 08th nov 2020 at 13:32

  Wat een mooi initiatief, ik ga straks even mijn teksten nakijken of er iets moois tussen zit!

  Beantwoorden
 3. Ton en Fiet Vreeburg

  zo 08th nov 2020 at 12:07

  Wat een ontzettend mooi, moedig en inspirerend initiatief!!!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen