Evensong

Topkoor Roden Girl Choristers verzorgt evensong in ‘s-Hertogenbosch

 

In de succesvolle serie Muziek op Zaterdag zal op 29 september om 17.00 uur in de Grote Kerk in ’s-Hertogenbosch opnieuw een evensong plaatsvinden, deze keer verzorgd door een absoluut topkoor: de Roden Girl Choristers! Dit meisjeskoor staat onder leiding van Sonja de Vries en wordt op het orgel begeleid door toporganist Sietze de Vries.

Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers, bestaat sinds september 2000 en is onderdeel van de Stichting Koorschool Noord Nederland. De dynamische groep meiden heeft inmiddels een klinkende reputatie verworven. Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren. Het koor musiceert op topniveau en heeft op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland en buitenland opgetreden. Belangrijke hoogtepunten hierin waren optredens voor Radio 4, de Carmina Burana van Orff en de Matthaüs Passion van Bach o.l.v. Reinbert de Leeuw.

De van oorsprong uit Zuid-Afrika afkomstige Sonja de Vries is artistiek leider van de Roden Girl Choristers. Zij is sinds 2008 verbonden aan de Stichting Koorschool Noord Nederland en werkt met grote passie voor muziek aan de scholing van de jonge meiden.
Het koor wordt begeleid op het orgel door de internationaal gelauwerde organist Sietze de Vries. Hij wordt alom geprezen voor zijn grote improvisatietalent en won niet minder dan 15 prijzen bij diverse orgelconcoursen met als hoogtepunt het internationale improvisatieconcours te Haarlem. Sietze de Vries is organist van de Martinikerk in Groningen en geeft daarnaast honderden concerten per jaar.
De beide professionele musici staan garant voor de optimale begeleiding van de Roden Girl Choristers.

 

De van oorsprong uit Engeland afkomstige evensong houdt het midden tussen een concert en een kerkdienst en vindt traditioneel plaats in de late middag of begin van de avond. Koormuziek speelt in een evensong de hoofdrol, in prachtige anthems en koorliteratuur, maar ook in de lezingen en gebeden. Tijdens de evensong op 29 september klinkt muziek van Orlando Lassus, Sietze de Vries, Tertius Noble, Herbert Sumsion en Richard Lloyd en het geheel is uiteraard volgens de Anglicaanse traditie vormgegeven. Voorganger is ds. Erica Scheenstra. De gratis toegankelijke evensong duurt bij elkaar een klein uur. U bent van harte welkom!

Meer informatie vindt u op: http://rodengirlchoristers.nl/ en op http://pgdenbosch.nl/.

Nog geen reacties

Reactie plaatsen