Eerste communie

Informatie over eerste communie 

De San Salvator geloofsgemeenschap organiseert op woensdag 26 september een informatieavond over de Eerste Communie voorbereiding. De eerste communie is bedoeld voor kinderen uit groep 4 of 5.  Op 26 september maakt U kennis met begeleider Franneke Hoeks, ziet u diverse materialen die worden gebruikt en u kunt uw kind ter plekke inschrijven.  De kosten voor de  Eerste Communievoorbereiding bedragen 50 euro. De kennismakingsbijeenkomst duurt van 20.00 tot 21.30 uur en vindt plaats in Dagcentrum de Eygenweg, Van der Eygenweg 1 in ’s-Hertogenbosch. U kunt gewoon even binnenlopen.
De voorbereidingsbijeenkomsten voor de Eerste Communie vinden plaats op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur van medio januari tot half mei 2019

De San Salvator geloofsgemeenschap wil het goede van de christelijke traditie op een eigentijdse en open manier doorgeven. Vanuit die gedachte nemen we kinderen graag mee in de wereld van geloven. Een wereld van verhalen over wonderen en van lang geleden, een wereld van rituelen en een andere taal. In de voorbereiding op de   1e Communie gaan we telkens, letterlijk en figuurlijk, door een andere poort naar die wereld, die ook laat zien wat dat betekent in de wereld van vandaag. Dat doen we samen: kinderen, ouders en andere mensen uit de gemeenschap.

In het voorbereidingstraject werken we met de methode ‘Door de poort’. Alle kinderen krijgen een werkschrift waar ze thuis mee aan de slag kunnen. De voorbereidings-bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders en kinderen. Ook andere kinderen uit het gezin zijn van harte welkom.

Contactgegevens Franneke Hoeks
sansalvatorgemeenschap@frannekehoeks.nl

0613421131

 

PS: De  voorbereidingsbijeenkomsten vinden in 2019 plaats op zaterdag 26 januari, zaterdag 9 februari,  zaterdag 16 maart, zaterdag 13 april, zaterdag 11 mei en zaterdag 18 mei steeds van 10.00 – 12.00 uur. Op zondag 19 mei vieren we om  10.30 uur de eerste communie van de kinderen.

Nog geen reacties

Reactie plaatsen