Extra Nieuwsflits april 2018

 

 

Hemelvaart

Op donderdag 10 mei vieren we hemelvaart met een Taizé viering onder leiding van Marcel van der Maeden. We gaan veel zingen met elkaar. Om 10 uur bent u van harte welkom om mee in te zingen. De viering begint om 10.30 uur.

San Salvatorcafé

Helaas kon het SanSalvatorcafé over de psalmen door omstandigheden niet doorgaan. Dit café zal nu in juni plaatsvinden. 

Op woensdag 16 mei is Tony de Meulder te gast in het San Salvatorcafé. Hij zal vertellen over de passie van eigentijds religieus leven (leefgemeenschap) in de oud-katholieke bewegingTony de Meulder is lid van de Gemeenschap van de Goede Herder en Old Catholic Apostolic Church. In dit SanSalvatorcafé wil Tony graag zijn visie op de toekomst van het religieuze leven en kerk delen vanuit de oud-katholieke spiritualiteit. Na een inleiding is er ruimte voor gesprek.
U bent welkom in Ordune (Schaarhuispad 131 in ’s-Hertogenbosch) op woensdag 16 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur. U kunt zich voor dit café opgegeven door een mailtje te sturen naar info@sansalvatorgemeenschap.nl

Pinksterviering

Met Pinksteren wordt het Pasen voor heel de wereld. De leerlingen van Jezus staan op en komen uit hun schulp en treden naar buiten (ook de natuur komt tot bloei in deze periode). Ze vertellen aan iedereen die het maar horen wil, over liefde die sterker is dan de dood.
Het thema van de Pinksterviering is Naar buiten!
In deze viering gaat Gepke Kersen voor samen met Vincent Prins. Deze viering richt zich op de jongere generatie, zeg maar de dertigers en veertigers.  Het is Pinksteren dus we hopen dat die boodschap voor iedereen verstaanbaar is. De pinkstervieringen vinden plaats op zaterdag 19 mei om 19 uur en op zondag 20 mei om 10.30 uur, in Dagcentrum de Eygenweg, Van der Eygenweg 1 in ’s-Hertogenbosch.

Oecumenische Jazzviering tijdens Jazz in Duketown

Het is inmiddels een goede traditie in Den Bosch: een oecumenische jazzdienst met Jazz in Duketown op de trappen van de Grote Kerk aan het kerkpleintje. De editie van 2018 wordt een extra feestelijke door de medewerking van de bekende jazzzangeres Denise Jannah. Het thema van de deze dienst is: ‘The Spirit in Duketown’. De dienst begint op Eerste Pinksterdag, zondag 20 mei om 12.00 uur. De voorgangers zijn: Ds. Ruud Stiemer en Ds. Jan Geersing. De jazzviering staat onder verantwoordelijk van het Beraad van Kerken, in samenwerking met de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch en de Stichting Jazz in Duketown.

Bruisavond Omzien naar elkaar

Op dinsdagavond 22 mei organiseert de San Salvator een bruisavond over het thema Omzien naar elkaar. Als geloofsgemeenschap vinden we zorg voor elkaar belangrijk. Die zorg en aandacht wordt bijvoorbeeld zichtbaar in het vele bezoekwerk en de pastorale gesprekken. Maar ook de autovervoersdienst, de gastvrouwen in Cello en het Noodfonds zijn manieren waarop we het omzien naar elkaar vormgeven.

Omzien naar elkaar is een belangrijk element binnen de San Salvator geloofsgemeenschap. We worden echter allemaal een dagje ouder en willen deze avond stilstaan bij de vraag hoe we ook in de toekomst zo goed mogelijk kunnen blijven zorgen voor elkaar.  Mensen uit verschillende werkgroepen vertellen over hun betrokkenheid bij dit thema.
We hopen op een bruisende avond vol waardering voor het vele werk dat wordt verzet. Daarnaast mogen verlangens, wensen en dromen opborrelen. Voor muziek een bruisende start van de avond wordt gezorgd. Komt u mee bruisen? De bruisavond begint om 19.30 uur en is rond 22 uur afgelopen. We vinden het fijn als u laat weten of u aanwezig zult zijn. U kunt een mailtje sturen naar info@sansalvatorgemeenschap.nl

Kennismaken met San Salvator

zondag 24 juni is er, na de zondagsviering, een bijeenkomst waar U kennis kunt maken met de San Salvator geloofsgemeenschap. De pastores van de San Salvator vertellen over de vieringen en de activiteiten van de gemeenschap en er is tijd en ruimte in gesprek te gaan over wat u zoekt in een eigentijdse geloofsgemeenschap.

Het is een open bijeenkomst voor geïnteresseerden, nieuwe leden en zich nieuw voelende bezoekers van de vieringen, die nieuwsgierig zijn naar elkaar en naar wat de San Salvator doet.
U bent van harte welkom. De viering begint om 10:30 uur, de kennismakingsbijeenkomst om 11:45 uur in het gebouw van Cello, van der Eygenweg 1 ’s-Hertogenbosch.  U hoeft zich niet op te geven voor deze bijeenkomst. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om aan deze bijeenkomst deel te nemen maar wilt u toch graag nader kennismaken dan kunt u bellen met 0648 64 55 07 of een mailtje sturen naar info@sansalvatorgemeenschap.nl