Viering met een groen tintje

Aanvang: 22 mei 2022 om 10:30 uur

De viering, voorafgaande aan de duurzame middag Groen Dichtbij, heeft een groen tintje!
Corrie Dansen en Franneke Hoeks gaan voor.
Melodiek o.l.v. Hans Waegemakers zingt. Coby Wagemans speelt piano.

Voor brood na de viering wordt gezorgd.

Op zondagmiddag 22 mei organiseert de werkgroep ZIN om 12.30 uur een groene middag. Klimaatcrisis, CO2 uitstoot, verduurzamen: het zijn grote woorden die ver weg lijken en ons soms moedeloos maken. Wat kunnen wij doen om onze omgeving te vergroenen?
Caspar Janssen en Anja Kleijn laten ons zien hoe je dicht bij huis stapjes of stappen kunt zetten naar een groenere keuken en naar een terras, balkon of tuin die een variëteit aan vogels en insecten trekt.
Caspar Janssen, die ongeveer twee jaar geleden in de Volkskrant verslag heeft gedaan van het omtoveren van zijn balkon van een kaal geheel naar een groene, zinderende oase, vertelt ons hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen, waar hij tegenaan liep en welke oplossingen hij vond. Daarna neemt Anja Kleijn ons mee naar de keuken. Anja is jarenlang actief op het vlak van voedingsmiddelentechnologie en is lid van Velt (Vereniging voor
Ecologisch Leven en Tuinieren) Den Bosch. Over voedsel en voeding heerst veel verwarring en onzekerheid. Wat is nog goed? En wat kun je zelf doen? Anja gaat samen met ons 10 stappen verkennen hoe we onze eigen keuken kunnen ‘vergroenen’.
De viering op zondag 22 mei geven we ook een groen tintje. Voor een duurzame boterham na de viering wordt gezorgd. Bent u van de partij? Het is heel fijn als u zich inschrijft voor deze middag. De kosten bedragen 10 euro. U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar duurzaamsalvator@gmail.com