De bestuursleden van SSiB

Het bestuur van SSiB bestaat uit:

Jos de Ridder (1953) Voorzitter

JosDeRidder150Eerst heb ik vijfentwintig jaar als aardrijkskunde docent gewerkt en sinds 2000 ben ik directielid van het Hervion College, een VMBO school in Den Bosch. Ik ben getrouwd met Rosalie,. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.

We wonen in Rosmalen maar komen al vijfentwintig jaar in de San Salvator. Van 2000 tot 2010 was ik lid van het parochiebestuur, waarvan acht jaar als vicevoorzitter. Bij de herstart van de vereniging San Salvator in Beweging kwam ik in het voorlopige bestuur in de rol van voorzitter. Ook in het definitieve bestuur vervul ik die rol, gedreven vanuit de gedachte dat de San Salvator gemeenschap voor veel mensen, en ook voor mij, een plaats is waar eigentijdse geloofsbeleving mogelijk is.

Jacques  Goossens (1943) Penningmeester

Jacques GoossensIk ben Jacques  Goossens. Sinds 1999 heb ik een eigen organisatieadviesbureau. Ik houd mij hier voornamelijk bezig met veranderingsmanagement, creatief management en interim-management.  De klantenkring bestond voornamelijk uit midden- en kleinbedrijf en aan het onderwijs gelieerde bedrijven.
Daarvoor ben ik als manager werkzaam geweest bij organisaties die betrokken waren bij het Middelbaar Beroepsonderwijs.
Getrouwd met Ra Goossen. Wij hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Wij wonen in Empel maar komen al bijna 40 jaar in de San Salvator.
Al vele jaren ben ik  actief betrokken bij de San Salvator. Aanvankelijk als penningmeester van de Jan Schoutenstichting en nu opnieuw in dezelfde functie maar dan bij de Vereniging San Salvator in Beweging.
Ik voel mij thuis bij de geloofsgemeenschap San Salvator.

Yvonne Altorf (1977) Secretaris

YvonneAltorfMijn naam is Yvonne Altorf. Ik ben geboren en getogen in Den Bosch en woon nu in de Maaspoort. Ik ben alleenstaand en heb geen kinderen.
Ik werk op een financiële administratie en een onderdeel van mijn werk is salarisadministratie. Eens per week rijd ik naar Wijbosch om daar te gaan zingen in een popkoor.
Vanaf mijn 15de ben ik bezig met vrijwilligerswerk, als leidster bij Scouting. Nadat ik daar afscheid heb genomen, is het vrijwilligerswerk bij de San Salvatorgemeenschap op mijn pad gekomen. Al van kleins af aan kom ik in de San Salvator. Ik ben er gedoopt en heb er mijn eerste communie gedaan.
 Ik wil mij graag voor deze gemeenschap inzetten.  Binnen het bestuur heb ik de taak van secretaris.

Ard Nieuwenbroek (1949) PR en communicatie

ArdNieuwenbroek_3  Ik woon in Esch, ben vader van vier kinderen en grootvader van acht kleinkinderen. Van huis uit ben ik leerkracht. Later heb ik me gespecialiseerd rond vele thema’s van leerlingbegeleiding in het onderwijs. Op die gebieden ben ik werkzaam als trainer/auteur Daarnaast ben ik actief in de individuele hulpverlening. Ik bezoek sinds 1990 de San Salvator na een tip van André Konig. De San Salvator is voor mij een geloofsgemeenschap waar ik mijn katholieke geloof op een passende manier kan belijden. Vanuit mijn beroepservaring op het brede gebied van interne en externe communicatie wil ik binnen het bestuur mijn bijdrage leveren in het aandachtsveld PR en communicatie.

Gonnie van Osta (1962) Pastoraat en diaconie

GonnieVanOstaIk ben opgegroeid in een katholiek onderwijsgezin in het verder overwegend protestantse Goes.
Na mijn middelbare school ben ik wiskunde gaan studeren in Amsterdam.
Ik werk inmiddels meer dan twintig jaar aan de ontwikkeling van medicijnen in Oss (voormalig Organon, inmiddels MSD). Momenteel ben ik daar projectmanager.
Ik ben getrouwd met Marcel van der Maeden en samen hebben wij drie kinderen.
Mijn betrokkenheid bij de San Salvator heeft zijn oorsprong in de Studenten Ekklesia in Amsterdam, waar ik meer dan tien jaar in het koor heb gezongen en waar Marcel en ik elkaar ontmoetten. Toen wij naar ‘s-Hertogenbosch verhuisden, zochten wij een kerk die zowel inhoudelijk als muzikaal aansloot bij onze Amsterdamse ervaringen. Die vonden we in de San Salvator. Van 1996 tot 2005 heb ik in het gemengd koor gezongen en sinds 2005 zing ik bij Melodiek.
De actieve bijdrage aan de liturgie door het samenspel van gesproken en gezongen woord is voor mij een belangrijke inspiratiebron. Ik weet dat dit voor vele van onze leden ook geldt. Vanuit de overtuiging dat wij als gemeenschap veel kunnen betekenen voor elkaar en voor nieuwe geïnteresseerden, wil ik me in het bestuur richten op onze toekomst.

Rinus van der Heijden (1945)

Rinus_vd_Heyden_269Na mijn studie theologie in Tilburg was ik van 1971 tot 2006 werkzaam als docent godsdienst/catechese/levensbeschouwing en ook maatschappijleer aan diverse scholen voor Voortgezet Onderwijs en een ROC. Sinds 2006 ben ik met (pré)pensioen.
Ik ben getrouwd met Geesje. Samen hebben we 3 zonen en 4 kleinkinderen.
Van 1971 tot 1975 woonden wij in de wijk Kruiskamp in Den Bosch West, maar waren parochiaan van de San Salvator. Onze oudste zoon is er ook gedoopt. Daarna verhuisden we naar Sint-Michielsgestel, waar we nog altijd wonen. Toen in januari 2000 onze Christofoor-parochie aldaar opgeheven werd kwamen we na enkele maanden van kerkelijke omzwervingen weer terecht in de San Salvator. Het voelde als vanouds en heel vertrouwd: eigentijdse liturgie, inspirerend en spiritueel ; een levendige en hechte geloofsgemeenschap die midden in de maatschappij en het leven staat. In 2010 zijn we mee overgegaan naar de gemeenschap van San Salvator in Beweging. We voelen er ons thuis.
De San Salvator verdient een goede toekomst. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren.